facebookgoogle plusyoutube twitter

זן ואומנות הבישול

קסם הבישול, הסירים, הריחות והטעמים כבש אותי מהרגע הראשון שאני זוכר את עצמי. תמיד החושים שלי היו פתוחים לניחוחות שעולים ממקומות, בתים, אנשים וסירים בעיקר. אך רק כשהתחלתי לבשל באופן מקצועי בסביבות גיל 20 פלוס הבנתי משהו נוסף עמוק הרבה יותר מהנאה הפיזית הטמונה בעיסוק באוכל (ובאכילה כמובן...)

הבישול הפך לכלי הנגיש ביותר עבורי ליצירה, להבנת תהליך יצירתי ולפיתוח יצירתיות טבעית, ספונטנית. הבנתי לראשונה בחיי מה שעתיד להתפתח ולהיות מהותי עבורי יותר ויותר- חוויה יצירתית היא התפתחות ספונטנית שקשורה ביכולת להישאר ער, בטוח וממוקד ברגע הזה ממש ולהפוך בעצמך להיות התהליך כולו, חומר הגלם, היד הקוצצת, הסיר הרוחש, הכל מתאחד. 


התחלתי להרגיש את אותה אחדות פנימית שמתרחשת בתהליך יצירתי ספונטני שתוצאותיו לא בהכרח ידועות אך עצם השהייה בו היא חגיגה בפני עצמה, הנאה פשוטה, בסיסית כל כך.

למיטב הבנתי ופרשנותי זן הוא הרגע השקט שמאחורי כל מה שקורה במוחנו, הוא חדר הבקרה השקט והנצחי מאחורי הקיום הפיזי הרועש כל כך. אני מבין שאני בוחר להיות כמה שיותר בחדר הזה ומה שיפה הוא שאני יכול להיות בחדר הזה בכל מצב ללא ניתוק מהעולם הזה. אדרבא, כל פעולה שלי בעולם הזה הופכת למדיטציית זן: אני מבשל אז אני מבשל, אני עושה כלים, קוצץ עשבים או מערבב את התבשיל. אני נוכח, אני כאן. זהו זן.

קצת על ספונטניות קולינרית-

הגעתי אתמול לסטודיו, בוקר, עוד לא הגיעו מוצרים לאירוע. חשתי רעב, במטבח מצאתי מלפפון כבר לא כל כך סקסי, ביצה אחת, פטריות פורצ'יני מיובשות, צרור כוסברה, קופסת חמוציות, ויניגרט תפוחים טעים במקרר. אז...קצצתי שן שום, קילפתי מלפפון, השריתי את הפורצ'יני, פרסתי, טיגנתי, ערבבתי, תיבלתי, צלחות קליל ו....אחרי כמה דקות הגשתי לעצמי את ארוחת הבוקר שלי:

סלט מלפפונים, עשבי תבלין וחמוציות בויניגרט תפוחים עם ביצת עין בפטריות פורצ'יני, פלפל גרוס ומלח אטלנטי.
היה טעים. 
ולמי שבכל זאת מתעקש למתכון אז הנה, סלט מלפפונים וחמוציות קליל ומרענן שיעשה לכם את הבוקר:

מרכיבים:

3 מלפפונים, קלופים! וקצוצים

100 גר' חמוציות ללא סוכר

כוס עשבי תיבול קצוצים(פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו')

2 שיני שום כתושות

1 בצל סגול קטן קצוץ דק

ויניגרט על בסיס חומץ תפוחים(1/3 חומץ וטעמים+2/3 שמן זית)

ולהכנה: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים בויניגרט כמה דקות לפני ההגשה. 

מגישים לצד אומלט של בוקר...מושלם. 

בתיאבון!

 

 

לקוחות ממליצים

    Follow us

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.